MSS Data AB

Vanliga frågor (FAQ)

Ställ en fråga till MSS Data
Hur installerar jag på bästa sätt ett fleranvändarsystem

Klicka här och läs om de optimala inställningarna för ett fleranvändarsystem.

Hur byter jag kontoplan från BAS till EU BAS

MSS Data har ett tidsbegränsat erbjudande, läs mer här.

Jag har förlängt räkenskapsår och får inte ut listor / rapporter för valfria perioder i den förlängda delen dvs. perioderna 13-18 saknas i listan.

Man behöver inte använda listan vid Period utan kan direkt skriva vald period med tangentbordet. Skriv 14 och du får rapport/listan för period 14 eller använd ett bindestreck om du vill ha ett eget periodintervall t.ex. 13-15 ger en rapport/lista för kvartal 5 i ett förlängt räkenskapsår.

Varför får jag ett felmeddelande ibland när jag gör en förhandsgranskning av en utskrift (detta gäller bara version 4.2 eller tidigare).

Att förhandsgranskning och backup inte alltid fungerar beror på att sökvägen till Windows Temp-mapp är för lång. Det åtgärdas med en ändring av Windows sk. miljövariabler (eller genom att uppdatera ditt program till senare version).

Klicka här så visar en animation hur du utför ändringen.

Ladda ner ett pdf-dokument som visar hur du utför ändringen.

Hur väljer jag enhet till normal säkerhetskopia t.ex ett USB-minne

Välj menyalternativet Arkiv-Systeminställningar fliken Säkerhetskopia. Du kan också lägga säkerhetskopian på en annan hårddisk i t.ex ditt nätverk eller en USB-hårddisk. Skriv enhetsbostaven och ev. sökväg till enheten t.ex. E:\ om ditt USB-minne har denna enhetsbokstav (se i utforskaren vilken enhetsbokstav ditt minne har).